Ontdek de Omgeving

Kom je voor strand, zon en zee, dan ben je in Renesse op de juiste plaats. Maar ook als je eens iets anders wilt doen, heeft Renesse (en Schouwen-Duiveland) veel te bieden.

Cultuur in Zeeland

Er zijn vele eilanden om te ontdekken in Zeeland met elk zijn eigen historie en activiteiten.

Zeeland is bekend om haar heerlijke mosselen en zijn een must-have als je hier verblijft. Wat is er beter dan een kopje koffie met een zeeuwse bolus van de bakker om de hoek.

Wij raden aan om een bezoek te brengen aan het Slot van Haamstede, het Stadhuismuseum in het authentieke Zierikzee met zijn oude haven, het streek- en landbouwmuseum Goemanszorg in Dreischor en vergeet natuurlijk niet de uitkijktoren in de Domeinen in Burgh-Haamstede of de Deltawerken.

lekker-mosselen-in-zeeland
Surfen-renesse-zeeland

Recreatie Zeeland

Terwijl de stranden van Renesse het meest bekend zijn, zijn er vele andere leuke dingen om te doen zoals:

Natuur in Zeeland

Dichterbij de natuur kan bijna niet. De woning ligt aan een groenstrook waar paarden grazen en vroeg in de ochtend treft u met een beetje geluk de herten aan voor de deur. Als je op zoek bent naar een relaxte en welverdiende vakantie dan is dit de plek om te verblijven.

Voor de sportievelingen is er een schitterende mountainbike trail in de domeinen en binnen 10 minuten ben je met de auto op de Brouwersdam voor het mooiste surf- en kitestrand van Nederland. Zeeland is een paradijs voor natuurliefhebbers, vogelaars kunnen hun hart ophalen en zeehonden aantreffen langs het strand is zeer aannemelijk. Wat je ook doet, je zult niet teleurgesteld zijn en de fietsroutes over de kop van Schouwen door de natuurreservaten en domeinen zijn zeker de moeite waard.